Jan 2017

Job: 

Art Deco Bronze Relief

Location: 

Circus West Residents Lounge, Battersea Power Station

Materials: 

Cold-cast-bronze

Maintaining the rich heritage of Battersea Power Station has played a key part in the redevelopment of the grade II listed building. The doors to the original control room were a wonderful example of 1920’s art deco relief artwork, featuring two figures representative of ‘power’. Architects of the new building reimagined the original artwork; scaling-up the figures and reconfiguring other elements, to produce a large scale feature-wall design. Windsor Workshop were commissioned to realize the 3 × 4.5m relief artwork in bronze for the Residents Lounge of Circus West Building, New Battersea Powerstation. Our CAD specialist 3D scanned the original doors in order to accurately scale depth and proportions for the digital 3D model we produced. The model was then CNC routed from high density PU foam block as part of creating a full-scale pattern. A full mould-making and cold-casting process followed, before patinating and finishing the bronze panel to the client’s specification ready to be installed in the new building.

  • Windsor Workshop Art Deco Bronze Relief (process)    Image by Windsor Workshop
  • Windsor Workshop Art Deco Bronze Relief (process)    Image by Windsor Workshop
  • Windsor Workshop Art Deco Bronze Relief (process)    Image by Windsor Workshop
  • Windsor Workshop Art Deco Bronze Relief (process)    Image by Windsor Workshop
  • Windsor Workshop Art Deco Bronze Relief (process)    Image by Windsor Workshop
  • Windsor Workshop Art Deco Bronze Relief (process)    Image by Windsor Workshop
  • Windsor Workshop Art Deco Bronze Relief (process)    Image by Windsor Workshop
  • Windsor Workshop Art Deco Bronze Relief (process)    Image by Windsor Workshop